Romana Engleza

Solicită o ofertă
de preț

DE CE NOVATIK?

1.DURATĂ DE VIAȚĂ SPORITĂ DATORITĂ STRATULUI INOVATOR MG+ZN

Una dintre cele mai importante alegeri pe care trebuie să le facem atunci când ia naștere un nou produs, alături de designul acestuia, este determinarea tipului de aliaj care se potrivește cel mai bine aplicației sale specifice. Aliajele aluminiu-zinc, magneziu-zinc și titan-zinc sunt cele mai comune tipuri de aliaje metalice neferoase utilizate pentru protecția la coroziune a învelitorilor metalice.

Aliajul ZnMg este un aliaj în care zincul are o pondere majoră și procentul de magneziu din structura aliajului este riguros controlat pentru că el definește proprietățile aliajului. Metalele din structura aliajului sunt adaptate cu precizie procesului de zincare la cald și laminare în oţelăriile VoestAlpine Austria și fac din acest material alegerea ideală în aplicațiile pentru învelitori metalice.

Avantajele recunoscute ale magneziului în aliajul ZnMg includ un amestec unic de densitate scăzută, rezistență specifică ridicată, rigiditate, disiparea căldurii și absorbția vibrațiilor.

De asemenea, stabilizarea zincului în procesul de coroziune cu ajutorul magneziului face ca grosimea stratului de protecție să fie mult mai subțire, oferind aceeași calitate ridicată a protecției împotriva coroziunii.

În plus, oferă o protecție sporită în cazul marginilor tăiate (muchii "vii") și al zgârieturilor accidentale, pentru că una dintre proprietățile oțelului protejat cu ZnMg este cea de "auto-vindecare". Oțelul expus în zonele unde stratul de protecție a fost deteriorat (zgârieturi, margini tăiate, găuri etc.) este protejat de dizolvarea stratului de protecție adiacent, care este corodat preferențial, spre deosebire de oțel.

În zona litoralului, comportamentul stratului protector al oțelului este diferită. Conţinutul de sare al aerului este invers proporţional cu distanţa față de țărmul mării. Zincul se oxidează în aceeaşi măsură ca şi în mediul urban sau rural, cu diferenţa că vine în contact direct cu salinitatea din apa mării (zona de spargere a valurilor) şi cu zonele în care evaporarea apei mării este puternică. Recomandarea specialiștilor VoestAlpine pentru asemenea atmosferă este tipul de protecție HighCoat, aceasta având protecția anticorozivă de zinc 275 g/mp sau Zinc-Magneziu 120 g/mp și de 50 microni polyurethane /polyamide, material de construcţie excelent pentru realizarea acoperişurilor în zona de litoral.

2.FIXARE ROBUSTĂ BAZATĂ PE REZISTENȚĂ LA FORFECARE

Modulele Novatik se montează pe suprafața învelitorii, începând de sus în jos și se fixează folosind cuie striate, tratate anticoroziv sau șuruburi galvanizate cu șaiba și garnitură EPDM, în plan paralel cu planul învelitorii, pe șipca orizontală cu secțiunea de minim 40/50 mm. În zonele de intersecție, panourile se fălțuiesc pentru o etanșare perfectă, nefiind necesare masticuri, silicon, garnituri sau bureți de etanșare.

Numărul cuielor sau al șuruburilor este de minimum 8 buc/mp, asigurând o fixare fermă, etanșă (fiecare cui/șurub străpunge paralel cu planul învelitorii două module de tablă suprapuse, facând imposibilă o infiltrație a apei în zona elementului de fixare).

Ţiglele metalice în panouri mari sunt predispuse la deformări cauzate de schimbările de temperatură. Dilatarea termică este fenomenul fizic prin care dimensiunile (volumul, suprafața, lungimea) unui corp cresc în urma variației temperaturii. Panourile de tablă se pot contracta sau extinde, în funcție de variațiile pozitive sau negative ale temperaturilor. În consecință, în zonele de suprapunere își pot schimba forma și spațiile dintre panouri se pot mări, sporind riscul de infiltrații în cazul unei expuneri mai mari la ploile torențiale însoțite de vânturi puternice. Din această cauză, țigla metalică în panouri mari se monta inițial pe șipci metalice fixate la rândul lor printr-un sistem care permitea o ușoară deplasare a acestora, îmbunătățind semnificativ comportamentul panourilor de tablă în cazul dilatării și contractării. Schimbările de temperatură au efecte nesemnificative asupra țiglelor metalice în panouri mici Novatik, deși coeficientul de dilatare este acelasi, neafectând învelitoarea tocmai datorită dimensiunilor reduse ale panourilor. Dacă un panou de tablă din oțel cu lungimea de 6 m și grosimea de 0.5 mm se poate dilata aproximativ 5 mm pe latura lungă (în cazul unei diferențe de temperatură de 80˚), dilatarea panoului Novatik este de aproximativ 1 mm pe latura lungă a acestuia, neafectând în niciun fel zona de îmbinare a panourilor sau zonele de fixare.

Încărcarea la vânt este unul dintre criteriile ce stau la baza proiectării și dimensionării structurii construcțiilor. Vântul își va manifesta forța de presiune (apăsare) pe o suprafață a învelitorii și rezultatul va fi vizibil pe cealaltă parte a învelitorii (opusă direcției vântului) prin depresiune (ridicare), ducând în timp la slăbirea elementelor de fixare ale panourilor de tablă și în cazul furtunilor chiar la smulgerea acestora. Soluția Novatik pentru aceste posibile riscuri este modalitatea de fixare orizontală a cuielor și a șuruburilor. Datorită metodei de fixare, forța ascensională a vântului acționează asupra cuielor sau șuruburilor ca forță de forfecare, ceea ce face ca învelitoarea Novatik să fie rezistentă la sarcini eoliene extreme, făcând smulgerea panoului Novatik aproape imposibilă, pentru acest lucru fiind necesară forfecarea cuielor (șuruburilor) sau smulgerea cu întreaga structură a acoperișului (în cazul în care structura a fost realizată defectuos). Acesta este unul dintre principalele elemente de diferențiere față de alte sisteme de învelitori metalice, ce au prinderea în plan perpedincular pe planul învelitorii, sisteme care au un risc ridicat de smulgere la acțiunea vânturilor puternice.

Pe lângă aspectul estetic deosebit, panourile Novatik oferă siguranță în cazul provocărilor celor mai dure ale naturii: cutremurele. Acoperișurile Novatik, cu panouri mici interconectate și rezistența la forfecare suplimentară, scad riscul accidentărilor produse de dărâmături, protejând astfel cămine și vieți. Panourile nu se pot desprinde de pe structura de lemn, deoarece fiecare panou este fixat în 8 puncte, diminuându-se astfel pericolul dărâmăturilor ce pot cădea prin plafoane. De asemenea, zidurile slăbite pot tolera mai bine acoperișuri cu greutate redusă, iar panourile ușoare de țiglă, interconectate, au ca rezultat un acoperiș mai rezistent.

Sistemul de fixare în planul acoperișului și suprapunerile perfecte ale modulelor fac din acoperișul Novatik unul dintre cele mai sigure sisteme de învelitori de pe piață.

3.MONTAJ CU PIERDERI MINIME DE MATERIAL

Dimensiunile mici ale panourilor Novatik fac din acestea alegerea ideală în cazul învelitorilor cu o arhitectură complexă, modernă și satisfac în totalitate pretențiile clienților pentru o estetică desăvârșită.

Tehnologia modernă de fabricație a modulelor Novatik și controlul riguros al calității se regăsesc în dimensiunile exacte ale panourilor de tablă, în designul acestora și în preocuparea permanentă pentru ușurarea și rapiditatea montajului. Montajul unor învelitori complexe necesită multe operațiuni de tăiere, îndoire și fixare, operațiuni care influențează atât prețul montajului cât și etanșeitatea acestuia. Un montaj facil al învelitorii are beneficii economice atât pentru client cât și pentru constructor, scăzând durata montajului și eliminând grija permanentă a clientului pentru eventuale infiltrații.

În fiecare zonă de intersecție a învelitorii cu alte elemente ale construcției (racord la perete, coșuri de fum, ferestre de mansardă etc.) sau zonele unde se intersectează diferitele planuri ale învelitorii (dolii, pazii, streașina, etc.) sunt necesare tăieturi ale modulelor și automat aceste tăieturi vor genera posibile deșeuri de table, care în cele mai multe cazuri nu mai pot fi folosite. În cazul panourilor de tablă Novatik, datorită dimensiunilor reduse ale panourilor și sistemului de montaj, pierderile sunt de maxim 10% față de alte sisteme care în condiții similare pot avea pierderi de până la 25-30%.

Nu de puține ori, în cazul podurilor nelocuite, învelitorile Novatik se pot monta peste învelitoarea existentă, scurtând timpul de execuție și implicit reducând costurile. Acest lucru se poate face însă doar în urma expertizei tehnice realizate de unul dintre specialiștii Novatik. Acest aspect face ca țiglele Novatik să fie extrem de eficiente din punct de vedere al costurilor, în special la realizarea acoperișurilor cu forme complexe.

4.PROFILE DISTINCTE

Profilele Novatik au fost create astfel încât să asigure aspectul unui acoperiș tradițional (țiglă, șindrilă sau ardezie), păstrând însă toate avantajele unui acoperiș metalic: rezistența la coroziune, acoperiș solid, durabil și greutate redusă. Dimensiunile au fost alese special pentru a crea o serie de avantaje: manipulare și depozitare facilă, spațiu redus de depozitare, mijloace de transport de gabarit redus (acces facil în mediul urban), diminuarea pierderilor tehnologice, în special la acoperișurile cu o arhitectură complexă.

5.UȘOR DE MONTAT, TRANSPORTAT ȘI DEPOZITAT

Modelul este simetric și permite suprapunerea modulelor în ambele sensuri (de la stânga la dreapta sau de la dreapta spre stânga) facilitând montajul și reducând timpul de instalare. Dimensiunile reduse ale modulelor necesită o logistică mai simplă de transport și depozitare, un acoperiș mediu ca dimensiune încăpând pe un singur palet. Manevrare ușoară și în siguranță a modulelor pe acoperiș, montaj mult mai rapid decât în cazul țiglei tradiționale.

6.PANOURI DE MICI DIMENSIUNI

Designul optim al țiglelor și greutatea redusă a acestora garantează buna funcționare a acoperișului și funcția de siguranță a acestuia. Sarcina mai mică pe pereți și fundație, reduceri de costuri la structura de rezistență a casei și siguranță sporită în caz de cutremur.

Apel Cere oferta