Istoricul companiei Final Distribution

In anul 2003 se monteaza primul acoperis Gerard in Romania iar o familie devine prima posesoare a unei invelitori care va revolutiona piata romaneasca de profil."

Astfel incepe povestea companiei care in prezent este lider pe piata sistemelor de invelitori metalice cu acoperire de piatra naturala din Romania. Incepand cu acel an, clientii romani au beneficiat de sistemul neozeelandez de acoperisuri metalice Gerard. De atunci si pana astazi, Final Distribution a creat mult mai mult decat o piata si un brand: a creat constiinta unui sistem pentru acoperisuri de calitate cu un aspect inconfundabil si o durabilitate care s-au dovedit de necontestat.

De-a lungul timpului, Final Distribution si-a imbogatit portofoliul cu branduri de calitate care au completat caracteristicile premium ale sistemului de invelitoare. Brandul german Delta - folii anticondens, bariere de vapori si membrane de protectie pentru fundatii - s-a alaturat produselor companiei in 2005.

In 2006, aceiasi oameni care au intuit potentialul solutiilor premium de invelitori infiinteaza Final Distribution ca importator exclusiv al brandurilor din portofoliu. In 2009, ferestrele de mansarda de la producatorul irlandez Keylite isi fac intrarea pe piata romaneasca ca parte din portofoliul si din sistemul Final Distribution.


Final Distribution devine producator

In a doua jumatate a anului 2010, Final Distribution demareaza proiectul Novatik si investeste in utilaje performante de ultima generatie pentru productia de jgheaburi si burlane, devenind astfel producatorul brandului Novatik. Pentru materia prima, Final Distribution a optat pentru otel finlandez de cea mai buna calitate, care impreuna cu utilajele performante ofera garantia unui produs ireprosabil.

Proiectul nu se opreste aici, compania achizitionand o linie de vopsire in camp electrostatic a componentelor galvanizate. Investitiile vor continua, iar Final Distribution isi propune sa devina un furnizor important de sisteme de jgheaburi si burlane de calitate pentru piata din Romania si nu numai.


Mai mult decat un simplu sistem pluvial

Final Distribution vine in intampinarea clientilor sai nu numai cu sistemele Novatik Ronda - sistem de jgheaburi si burlane semirotund si Novatik Quadra - sistem rectangular de jgheaburi si burlane, ci si cu Novatik Prima - materie prima pentru sisteme de jgheaburi si burlane, iar cu gama Novatik Plus de unelte si accesorii pentru sisteme pluviale aduce plus valoare.


Tigla Novatik – prima tigla metalica in panouri mici produsa in Romania.

Incepand cu iunie 2012, Final Distribution produce sistemul complet pentru acoperisuri Novatik, format din tigla metalica in panouri mici, folie anticondens si sistem de drenaj.

Intregul sistem beneficiaza de 30 de ani garantie in sistem pro-rata, in conditiile unui montaj corect. Pentru productia tiglei Novatik, Final Distribution foloseste otel cu acoperirea Colofer® - marca inregistrata a VoestAlpine - protejat de un strat de ZnMg de 120g/mp si au grosime nominala de 0,5 mm.

Sistemul Novatik – produs in Romania – prezinta o serie de avantaje care il recomanda atat pentru constructii noi cat si pentru renovari.


Aparitie in revista Jurnalul de Afaceri, editia lunii Decembrie 2013: "Final Distribution mizeaza pe cresterea exporturilor in 2014"

"Dupa sapte ani de activitate pe piata tiglelor metalice din Romania, ca actionar intr-o alta firma, Dan Mircescu a decis ca in 2006 sa infiinteze o noua companie – Final Distribution, cu o viziune total diferita, axata pe promovarea brandurilor premium. Astfel, importul si distributia exclusiva a brandurilor Gerard si Delta au trecut in portofoliul Final Distribution."

Continua citirea articolului


Novatik AVANGARDE - prima tigla metalica postpainted (vopsirea se realizeaza dupa profilarea otelului) produsa in Romania

In 2014 Final Distribution incepe productia tiglei metalice Novatik Avangarde. Tiglele Avangarde sunt produse din otel cu acoperire AlZn - 185 g/mp. Aluminiul prezent pe toata suprafata acoperirii actioneaza ca o bariera, iar Zincul asigura protectia anticoroziune.

Vopsirea dupa profilare se face pe una dintre cele mai moderne linii de vopsire din Europa. Acesta este un procedeu inovator pe piata din Romania, deoarece acest tip de vopsire ofera o protectie superioara la coroziune (toate muchiile sunt protejate), iar stratul de vopsea este uniform - fara microfisuri sau aglomerari ale stratului de acoperire. De asemenea, vopseaua folosita este foarte rezistenta la procedurile de faltuire, faltuirea fiind unul dintre marile avantaje ale sistemului de invelitori Novatik pentru ca asigura o etanseitate sporita intregului acoperis.

Vopsirea tiglelor metalice se face in camp electrostatic, iar vopseaua folosita respecta standardele internationale Qualicoat, class 2. Vopseaua este ultra durabila, foarte rezistenta la impact, antistatica, impermeabila, rezistenta la ultraviolete si rugina si nu in ultimul rand este eco-friendly.


Novatik Click si Click S – tabla prefaltuita

2016 - In luna martie 2016 am lansat un nou produs - tabla prefaltuita Novatik Click, un produs in trend, la mare cautare pe piata locala. Tabla prefaltuita are un domeniu de aplicabilitate mai vast ,des intalnita in arhitectura moderna si contemporana, si mai ales in vestul Europei.


Novatik Slate

2017In februarie se lanseaza nou produs din gama Novatik – tigla metalica in panouri mici Novatik Slate. Noul profil Novatik Slate a fost creat pentru a imbina aspectul deosebit al ardeziei naturale cu avantajele unui material de constructie robust, modern si usor.


Novatik Wood

La sfarsitul lunii Mai 2017, Final Distribution lanseaza profilul Novatik WOOD. Frumusetea naturala a acoperisului din sindrila este recreata cu noul profil Novatik Wood, pastrand toate avantajele unui acoperis metalic (rezistență sporita la coroziune, acoperis solid si durabil, greutate redusa). Spre deosebire de sindrilele traditionale din lemn, care trebuie intretinute sau inlocuite, modulele de tigla metalica Novatik Wood nu vor avea nevoie de interventii ulterioare. Fiecare modul Novatik Wood este realizat printr-o tehnologie moderna de presare a otelului, obtinand o sindrila metalica cu nervuri pronuntate, ce imprima aspectul de neconfundat al sindrilei de lemn.