DESPRE NOI

DESPRE NOI

NOVATIK este compania care produce sistemele de învelitori NOVATIK (țiglă metalică în panouri mici, tablă prefalțuită, sisteme de jgheaburi și burlane), fiind totodată și reprezentantul exclusiv în România al brandurilor GERARD – țiglă metalică cu acoperire de piatră naturala și DELTA – membrane de protecție pentru acoperiș.

MISIUNE

Misiunea noastră este aceea de a oferi produse pentru acoperișuri performante, estetice, durabile și inovatoare, împreună cu servicii de calitate. Dorim astfel să fim alături de clientul nostru prin soluții inovatoare care să-l ajute să se simtă în siguranță, confortabil, răsfățat și diferit.

VALORI

  • - Calitate;
  • - Responsabilitate și încredere;
  • - Atitudine tânără și deschisă;
  • - Trend-setteri.

REPERELE SUCCESULUI

  • - Produse inovatoare pe piața românească;
  • - Calitatea: concentrarea pe segmentul premium;
  • - Experienţa de peste 15 ani pe piața de profil;
  • - Strategia de vânzare;
  • - Decizie și consecvență în abordarea pieţei;
  • - Buna comunicare cu partenerii, atât furnizori cât și distribuitori.

ISTORIC

2019

În luna august compania își schimbă denumirea din Final Distribution în NOVATIK SRL. Schimbarea numelui companiei a facut parte din strategia de comunicare și rebranding, această schimbare marcând 15 ani de la înființare și 8 ani de la statutul de trader la cel de producător. Practic, această decizie a venit odată cu împlinirea a 15 ani de activitate pe piața sistemelor de învelitori din România și 8 ani de la lansarea propriului brand: Novatik. A fost momentul oportun de a începe o nouă filă în istoria companiei, scopul principal fiind acela de a transforma brandul Novatik în cel mai puternic brand din România de pe piața acoperișurilor premium.

2018

În luna ianuarie, brandul NOVATIK a devenit sponsor al echipei de handbal feminin CSM Bucuresti, câștigătoarea Ligii Campionilor în anul 2016. Performanța este cuvântul care definește cel mai bine echipa CSM București, parteneriatul încheiat venind ca o încununare naturală a unor sinergii și valori comune. Performanța este cea care a propulsat Final Distribution în business-ul cu acoperișuri și tot ea este cea care o menține în topul companiilor de profil.

Interviu Conferința de Presa - 24 ianuarie 2018

În perioada 29 ianuarie – 2 februarie, brandul NOVATIK a participat la expoziția BUDMA 2018 – Târg Internațional de Construcții, HVAC, Amenajări și Arhitectură - cel mai mare eveniment de business pentru Industria de Construcții din Polonia (Poznan). Timp de 4 zile, cele patru profile Novatik - Classic, Slate, Wood și Click - au fost expuse în pavilionul dedicat sistemelor pentru acoperișuri.

În luna februarie se lansează un nou profil din gama Gerard - GERARD® Alpine – țiglă metalică cu acoperire de piatră naturală. Noul profil a fost creat în Noua Zeelandă pentru a reproduce aspectul natural al acoperișurilor tradiționale din ardezie.

2017

În luna februarie, compania lansează Novatik SLATE. Noul profil a fost creat pentru a îmbina aspectul deosebit al ardeziei naturale cu avantajele unui material de construcție robust, modern și ușor. La sfârșitul lunii mai, Final Distribution lansează un nou profil - Novatik WOOD. Frumusețea naturală a acoperișului din șindrilă este recreată cu Novatik Wood, păstrând toate avantajele unui acoperiș metalic (rezistență sporită la coroziune, acoperiș solid și durabil, greutate redusă).

2016

În luna martie, se lansează tabla prefălțuită Novatik CLICK, un produs în trend, la mare căutare pe piață locală. Tabla prefălțuită are un domeniu de aplicabilitate mai vast, fiind des întâlnită în arhitectura modernă și contemporană, și mai ales în vestul Europei.

2014

În luna aprilie, Final Distribution lansează un nou produs – Novatik AVANGARDE, prima țiglă metalică postpainted produsă în România.

2013

Final Distribution introduce un nou profil de țiglă metalică cu acoperire de piatră naturală: Gerard Diamant. În septembrie 2013, compania FINAL DISTRIBUTION a primit Premiul “Exportatorul anului 2013 în piața materialelor de construcții” în cadrul Galei Business Construct.

2012

În luna iunie, se deschide cea de-a doua linie de producție, demarând astfel producția ţiglei Novatik, prima țiglă metalică în panouri mici fabricată în România. În cea de-a doua jumătate a anului 2012 s-au concretizat primele exporturi în Slovenia, Franța și Spania. În prezent brandul Novatik se vinde atât pe piața internă cât și pe cea externă. În septembrie 2012, Final Distribution obține certificarea Sistemului de Management al Calității, conform standardului ISO 9001. Acesta este o dovadă a angajamentului pentru calitate, a existenței unei organizații cu obiective orientate spre satisfacția clienților și îmbunătățirea continuă a activității.

2011

În februarie, se deschide prima linie de producție în Băicoi-Prahova. Final Distribution intră puternic pe segmentul de producție printr-un brand propriu de jgheaburi și burlane – NOVATIK.

2010

În a doua jumătate a anului, compania demarează proiectul Novatik și investește în utilaje performante pentru producția de jgheaburi și burlane.

2006

Final Distribution a preluat distribuția țiglelor metalice cu acoperire de piatră naturală GERARD și a membranelor pentru acoperiș și fundații DELTA, devenind reprezentant exclusiv în România.

2004

Înființarea companiei Final Distribution.