Pentru productia tiglei metalice in panouri mici Novatik (profilele Classic, Slate, Wood) si a tablei prefaltuite Novatik (Click si Click S), compania Final Distribution foloseste otel cu acoperire Colofer® - marca inregistrata a VoestAlpine – disponibil in doua variante:

  • Novatik Classic/Slate/Wood/Click/Click S, acoperire Mat: otel cu acoperirea Colofer® Mat rugos – 35 de microni - marca inregistrata a VoestAlpine, protejat de un strat de ZnMg de 120 g/mp, cu protecție lack polyester pe fața inferioară a țiglei de 10 microni si grosime (otel + straturile de acoperire organica) de 0,5 mm. Aliajul ZnMg este foarte stabil in conditii de ceata salina si asigura o protectie sporita la coroziune (atat pentru suprafata foii cat si pentru marginile de taiere sau gauri). Protecția oferita de acoperirea de ZnMg asigura un inalt grad de rezistenta la coroziune în diferite climate de exploatare.
  • Novatik Classic/Slate/Click/Click S, acoperire High Coat: otel cu acoperire Colofer® Plus - 50 de microni, marca inregistrata a VoestAlpine, protejat de un strat protecție de Zn 275 g/mp cu protecție de lack polyester pe fața inferioară a țiglei de 10 microni si grosime (otel + straturile de acoperire organica) de 0,51 mm.

Pentru productia Novatik AVANGARDE se foloseste otel cu acoperire de AlZn de 185 g/mp. Aluminiul prezent pe toata suprafata acoperirii actioneaza ca o bariera, iar Zincul asigura protectia anticoroziva. Vopsirea tiglelor metalice se face in camp electrostatic, iar vopseaua folosita respecta standardele internationale Qualicoat, clasa 2.

Profile disctincte

Profilele Novatik au fost create astfel incat sa asigure aspectul unui acoperis traditional (tigla, sindrila sau ardezie), pastrand insa toate avantajele unui acoperis metalic: rezistenta la coroziune, acoperis solid, durabil si greutate redusa. Dimensiunile au fost alese special pentru a crea o serie de avantaje:

Manipulare si depozitare facila
Spatiu redus de depozitare
Mijloace de transport de gabarit redus ( acces facil in mediu urban)
Diminuarea pierderilor tehnologice in special la acoperisurile cu o arhitectura complexa.

Usor de montat, transportat si depozitat

Modelul este simetric si permite suprapunerea modulelor in ambele sensuri (de la stanga la dreapta sau de la dreapta spre stanga) facilitand montajul si reducand timpul de instalare.

Dimensiunile reduse ale modulelor necesita o logistica mai simpla de transport si depozitare, un acoperis mediu ca dimensiune incapand pe un singur palet.

Manevrare usoara si in siguranta a modulelor pe acoperis
Montaj mult mai rapid decat in cazul tiglei traditionale.

Fixare prin cuie sau suruburi in planul acoperisului

Fixarea modulelor de tigla se realizeaza prin cuie sau suruburi in planul acoperisului. Sistemul de fixare in planul acoperisului si suprapunerile perfecte ale modulelor fac din acoperisul Novatik unul dintre cele mai sigure sisteme de invelitori de pe piata.

Rezistenta mai mare la vanturi puternice
Aspect estetic placut
Mai putine accesorii necesare la montaj

Tigla metalica in panouri mici - 5,14 Kg/mp

Designul optim al tiglelor si greutatea redusa a acestora garanteaza buna functionare a acoperisului si functia de siguranta a acestuia.

Sarcina mai mica pe pereti si fundatie
Reduceri de costuri la structura de rezistenta a casei
Siguranta sporita in caz de cutremur

Garantie sisteme invelitori NOVATIK

Materia prima folosita de Final Distribution pentru productia tiglelor metalice si a tablelor prefaltuite Novatik asigura un inalt grad de rezistenta la coroziune si performante superioare in diferite climate de exploatare.

Astfel, te poti bucura de un acoperis sigur si solid, cu o estetica deosebita pentru o lunga perioada de timp.

Profil Acoperire Garantie tehnica Garantie estetica
Tigla metalica Novatik CLASSIC Practik 15 ani 10 ani
Mat 25 ani 15 ani
Avangarde 25 ani 15 ani
High Coat 35 ani 20 ani
Tigla metalica Novatik SLATE Mat 25 ani 15 ani
High Coat 35 ani 20 ani
Tigla metalica Novatik WOOD Mat 25 ani 15 ani
Tabla prefaltuita Novatik CLICK / CLICK S Mat 25 ani 15 ani
High Coat 35 ani 20 ani