Romana Engleza

Solicită o ofertă
de preț

MEMBRANE ANTICONDENS NOVATIK

Asupra acoperișului acționează o serie de factori, atât externi (vânt, zgomot, ploaie, expunere UV), cât și interni (vapori de apă, variații de temperatură). Din aceste cauze, etanșeitatea acoperișului și a fațadelor este hotarâtoare pentru stabilirea confortului interior. Un acoperiș etanș limitează riscul apariției condensului, îmbunătățește eficiența termoizolației și ajută la realizarea unor semnificative economii de energie, dar optimizează și funcționarea dispozitivelor de ventilație.

Cea mai periculoasă este circulația necontrolată a vaporilor, mai ales în anotimpul rece când cantități mari de vapori au tendința să scape spre exterior prin zonele neetanșe. Conform estimărilor, cantitatea medie care se acumulează într-o casă în curs de 24 de ore este de aproximativ 12 l, cantitate care afectează spațiul interior și riscă să producă efecte nedorite în timp.

Se impune așadar protejarea cât mai eficientă a acoperișului, în special a termoizolației. În acest scop există două mari categorii de membrane care asigură eficiența îndelungată a termoizolației: spre interior se folosește o barieră de vapori, iar spre exterior, o folie anticondens.

Bariera de vapori are rolul de a împiedica circulatia aerului din interior spre exterior și limitează cantitatea de vapori transportată spre exterior.

Folia anticondens permite vaporilor ajunși în stratul de termoizolație să iasă cât mai rapid spre exterior și împiedică formarea condensului care ar afecta termoizolația. Totodată împiedică pătrunderea condensului ce se poate forma sub învelitoare, în stratul de termoizolație.

Pentru alegerea tipului potrivit de membrane pentru protejarea acoperișului dumneavoastră, va trebui să aveți în vedere o serie de criterii:
- permisivitatea la vapori (valoarea Sd);
- tipul de acoperiș(cu astereală/fără astereală, ventilat/neventilat, pod nelocuit/mansardă locuită);
- tipul învelitorii (țigle ceramice, de beton, metalice, alte tipuri).

Unul dintre factorii determinanți în alegerea membranelor pentru acoperiș îl reprezintă permisivitatea la vapori (dată de valoarea Sd). În functie de această valoare, puteți face o primă împărțire pe categorii:

Sd < 0,5 m – folii anticondens (spre exterior). Pentru foliile anticondens valoarea Sd trebuie să fie cât mai mică. Cele mai eficiente folii anticondens au valori Sd cuprinse între 0,15 m si 0,02 m.

Sd > 2 m – bariere de vapori (spre interior). În acest caz, Sd trebuie sa fie cât mai mare. Cele mai eficiente bariere de vapori au valori Sd cuprinse între 100 si 150 m.

Membranele de acoperiș cu valori Sd cuprinse între 0,5 si 2 m pot înlocui folia anticondens la anumite tipuri de învelitori, cu condiția ventilării termoizolației, sau în cazul podurilor nelocuite, ventilate.


Apel Cere oferta